MakeMeBrand.ro - Campanii de Advertoriale si Optimizare Google

miercuri, 4 septembrie 2013

Cum imi aleg untul de corp

Ştiu abia a început să bată un vânticel de toamnă şi să fie ceva mai rece dimineaţa. E încă devreme pentru gândurile care îmi trec mie prin cap dar de la prima ploaie serioasă mă tot gândesc al untul de corp. Şi mă bucur de parcă l-aş aştepta pe Moş Crăciun în persoană.
Îmi plac unturile de corp, mai mult decât cremele şi loţiunile dar mie una mi se potrivesc mai bine pe perioadele reci. E o descoperire relativ recentă, povestea mea de dragoste cu untul de corp a apărut acum vreo două ierni, sporadic iar din iarna trecută suntem într-o relaţie serioasă.
Iarna pare să fie cea mai bună alegere pentru femei dar cred că nici bărbaţilor nu le-ar strica pe ici pe acolo, în fond sunt la fel de agresaţi de frig ca şi noi.
Ce face untul de corp? Hidratează, catifelează, tonifiază, îmbunătăţeşte aspectul şi structura pielii şi pe mine una alea parfumate mă fac fericită. Eh, poate nu sunt tocmai un etalon al normalităţii dar mie mi-e bine aşa.
Nu pot transpune în cuvinte răsfăţul pe care îl presupune o baie caldă cu spumă urmată de un masaj lent cu unt de corp parfumat, într-o seară de ianuarie după ce m-am luptat cu nămeţii sau gerul.
Untul de corp nu trebuie ales numai în funcţie de cum miroase, ştiu că e greu, dar trebuie să fii atent şi să se potrivească tipului tău de piele.
Cum untul de corp este mai dens decât loţiunea este important să cauţi ingredientele care ţi se potrivesc.
Ţine minte că oricât de tentante are fi unturile de corp nu trebuie aplicate pe faţă pentru că pielea este amu subţire iar consistenţa untului poate duce al alergii şi erupţii.
Untul de corp cu shea, venit în special din Africa centrală, obţinut din nucile arborelui de karite shea  protejează împotriva radiaţiilor solare şi netezeşte pielea. Foloseşte-l dacă ai pielea uscată şi caută o combinaţie cu bază uleioasă şi textură grasă.
Untul de corp organic, este ecologic şi se obţine amestecând unturi organice cu ingrediente naturale. Foloseşte-l dacă ai piele grasă pentru că are o textură mai lejeră.
Untul de corp pe bază de levănţică. Se obţine din ulei esenţial de levănţică şi este emolient. Se foloseşte pentru a preveni uscarea excesivă a pielii  cu un aport de hidratare. Este şi untul preferat pentru masaje. Foloseşte-l dacă pielea ta este un amestec de normal, gras .
Untul de cacao, pe el îl recomandă proprietăţile lui vindecătoare ce constau în antioxidanţi care apără pielea împotriva radicalilor liberi. Untul de cacao este ideal pentru pielea cu vergeturi sau cicatrice. Se absoarbe repede în piele şi se topeşte la temperatura corpului. Foloseşte-l pentru piele mixtă deoarece nu este nici pre gras nici prea uscat.
Untul de corp cu ciocolată. Este ideal de aplicat înainte să mergi la culcare. Parfumul îţi va calma nervii iar untul îţi va hidrata pielea peste noapte . Deşi e cunoscut drept cel mai decadent dintre unturile de corp efectele lui sunt uluitoare mai ales dacă urmăreşti să uniformizezi tonul pielii. Ciocolata ajută şi la eliminarea radicalilor liberi care distrug celulele dermului. Foloseşte-l pentru piele normală şi uscată.
Untul de corp cu mango, venit din Asia şi cunoscut pentru parfumul lui minunat unturile de corp cu mango sunt îmbogăţite cu vitaminele A, E şi beta caroten.  Are proprietăţi emoliente, o înaltă capacitate oxidativă şi de vindecare a rănilor. Protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete şi reduce semnele de îmbătrânire.
Foloseşte-l pentru piele foarte uscată pentru că are o consistenţă destul de bogată.
Când mergi să cumperi untul de corp verifică-i ingredientele. Ele au fost concepute special pentru tipuri de piele diverse normal, uscat, gras. Ia în considerare tipul tău de piele înainte de a cumpăra, ia în considerare şi modul tău de viaţă, de exemplu dacă petreci mult timp afară cumpără  unul cu factor de protecţie solară.
Untul de corp este mai potrivit pentru iarnă şi se aplică în cantitate mai mică decât loţiunea de corp, Trebuie să utilizezi cam o lingură pentru picioare şi aproximativ jumătate pentru braţe şi mâini. Pentru zone ca genunchii şi coatele eu îl mai folosesc şi vara.

Unturile de corp vin într-o mare varietate de arome dar înainte de a te lăsa cucerită de vreuna dintre ele verifică pe care din cele de mai sus le are drept bază, sau cumpără unul bazat exclusiv pe ingredientul de bază.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu