MakeMeBrand.ro - Campanii de Advertoriale si Optimizare Google

joi, 29 august 2013

Manichiura acasa

Aşa cum spuneam deşi îmi place să arăt bine, nu m-am născut în grămada corespunzătoare de diamante care să îmi asigure îngrijire profesională în domeniul frumuseţii.
Manichiura a fost unul din primele aspecte trecute pe lista de „Fă o singur”, pentru că 15 lei pe săptămână e cam mult pentru mine în domeniu şi când am multe lucruri lichide pe cap e nevoie să apelez la treaba asta de două ori pe săptămână.
Mno înainte de toate, unghiile arată cel mai bine pe nişte mâni hidratate corespunzător, degeaba sunt ele spectaculare dacă pielea este aspră, uscată şi ridată. Despre creme de mâini am tot vorbit şi ceva îmi spune că o să mai vorbesc dar e un pas important în manichiură, părerea mea.
1.     Alegeţi o zi în care nu ai de făcut multe, eu prefer duminica după amiază, pentru că în ziua a şaptea mă cam odihnesc, pot citi liniştită cu unghiile mele proaspăt făcute şi nici să văd filme nu m-a împiedicat vreodată. Asigură-te că ai timp şi pentru opera de artă şi pentru a da lacului timp suficient să se usuce, ar fi păcat să te trezeşti cu ceva vălurele pe unghie pentru că nu ai putut sta locului o oră.
2.     Îndepărtează oja de pe unghii dacă ai aşa ceva şi spălaţi mâinile
3.     Usucă-ţi unghiile bine, şi mai bine lasă-le să se usuce singure, înainte de a te apuca să le pileşti, pilitul pe o unghie umedă poate duce la crăparea ei şi sigur nu vrei asta. Taie unghiile dacă este necesar şi apoi pileşte-le. Legenda spune să pileşti într-o singură direcţie, recunosc nu o respect dar poate am eu unghii mai rezistente.  Dacă nu te simţi în stare de cine ştie ce vitejie imită la exterior forma pe care unghia o are la cuticule şi depăşeşte puţin marginea degetului, este o imagine elegantă şi nu foarte greu de obţinut.
4.     Aplică o cremă de mâini grasă, apoi înmoaie unghiile în apă caldă cu săpun pentru aproximativ 5 minute ca să înmoi cuticulele. Aş recomanda să nu le înmoi simultan, s-ar putea să descoperi că mai ai nevoie de câte ceva şi de o mână care să le aducă.
5.     Odată înmuiate împinge cu grijă cuticulele înapoi, de preferat cu un beţişor moale, dacă nu sunt rupte astfel încât să te deranjeze nu le tăia, e mai sănătos.
6.     Dacă ai de gând să îţi exfoliezi mâinile acum e momentul. Apoi spală-le din nou şi lasă-le să se usuce bine
7.     Aplică stratul de bază, are rolul de a proteja unghia şi face culoarea să adere mai bine şi să dureze mai mult. Nu ştiu dacă aşa cum scrie pe ele conţin multivitamine sau calciu şi nici nu ştiu dacă ajută al ceva, ştiu numai că unghiile mele nu se mai pătează, nu se mai rup şi manichiura rezistă de regulă 6 zile.
8.     Lasă câteva minute deşi lacul se usucă rapid, de regulă până îmi termin cele 10 degete e deja uscat pe prima unghie. Răsuceşte sticluţa între palme pentru a te asigura că oja este bine omogenizată. Treci la culoare, aplică două straturi subţiri la distanţă de câteva minute între ele. Tehnicile sunt multe personal folosesc la fiecare unghie trei mişcări, una pe mijloc apoi câte una pe fiecare laterală, pornind tot timpul de la cuticulă spre vârf. Ţine pensula între degetul mare şi cel mijlociu iar degetul arătător ţine-l în vârful capacului.
9.     Aplică stratul de sus, teoretic ar trebui să fie ceva care să asigure uscarea mai rapidă. Mă ajută să nu las dâre roşii pe toate hârtiile pe care pun mână sau peste care îmi trec unghiile.
10. Îndepărtează petele din afara unghiei. La început foloseam un beţişor pentru urechi înmuiat în dizolvant, acum le las să se usuce peste noapte şi dimineaţă mă spăl bine cu apă caldă şi săpun, oja se desprinde singură de pe piele dar se păstrează pe unghii.
11. Dacă te ştii neîndemânatică  vopseşte întâi unghiile mâinii dominante, va fi mai uşor de folosit cu unghiile proaspăt făcute şi porneşte de la degetul mic spre cel mare.

12.  Despre culori numai de bine, fiecare alege ce vrea. Poţi să te limitezi la lacul incolor care dă strălucire unghiei tale în culoare naturală, poţi alege culori trăsnite, clasice sau combinaţii. Ai în vedere că la culorile tari micile defecte sunt mai evidente decât la un roz pal să zicem. 
Aici sunt dupa 5 zile 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu